Voorwoord en menu


Ga naar


"Tussen Merzouga en Rissani halen we hele rissen campers in, met name Fransen en Duitsers. We hebben er al honderden in Marokko gezien en overal zijn er campings. Als je de tijd hebt (bv gepensioneerd) is het een prachtig land om te camperen"             (Dagboeknotitie 19 maart 2011 - rit van Merzouga - Meknes  460 km -  ☀️  28-30°C)

Toen wij in 2011 Marokko met een huurauto doorkruisten en verschillende steden en regio's bezochten, heeft deze beschrijving wellicht onbewust een zaadje geplant, ook al was er nog echt geen sprake van een camper.
Vanaf 2017 zijn we verslingerd geraakt aan het reizen met onze camper. Marokko staat al lange tijd op onze wensenlijst om het met de camper te bezoeken, maar moest wachten tot ons pensioen in 2020. Covid heeft de wachttijd wat verder verlengd. Nu komt het er echt van ! We hebben ons goed voorbereid en ingelezen in vele reisverslagen. Ook zijn we door Thole en Everdien voorzien van de nodige tips & tricks, waarvoor dank!

Maandag 23 januari gaan we onderweg en pas rond half april hebben we thuis weer verplichtingen. We  verheugen ons enorm op de komende reis !