Even voorstellen wie er achter de naam Maranopreis schuil gaan.

 

André geboren in 1955, inmiddels gepensioneerd. Vanaf zijn 18e  backpacker en bevlogen wereldreiziger in hart en nieren. Zeer geinteresseerd in cultuur en mens.  Enthousiast vader van twee en opa van vier telgen.

Marjos, geboren in 1954, inmiddels gepensioneerd. Dol op haar kinderen en kleinkinderen. Naast genieten van reizen, heerlijk de mooiste  kleertjes  in elkaar hobby-en voor de kleintjes.

Van backpacken, naar tent. Vervolgens 30 jaar nomadisch caravannen en vanaf 2000 wederom backpackend de wereld over. In april 2017 caravan eruit, camper erin. Tot nog toe super-happy met deze stap. 

Samen: sinds wij  elkaar in 1978 ontmoetten, hoe kan het ook anders,  op vakantie in Frankrijk, is reizen voor ons altijd belangrijk geweest. Eerst met zijn twee-en rondtrekkend met de tent op avontuur en later toen de kinderen werden geboren met de caravan wederom rondzwervend. Kamperen en cultuursnuiven gingen zo hand-in-hand. Voorts ruim 10 jaar (meestal met zijn twee-en)  backpackreizen gemaakt naar met name verre bestemmingen, fantastisch.  Toen de kleinkinderen zich aandienden, wederom met kinderen en kleintjes kamperen met de caravan. Nu met meer vrije tijd de stap naar een camper gemaakt  om met de voorzieningen daarvan  onze vrijheid te vergroten; zo kunnen we overal  staan en zijn we niet meer afhankelijk van campings en wordt rondzwerven nog makkelijker.

Anno 2022, zijn we nu 5 jaar verder. Het reizen met de camper is werkelijk geweldig en we hebben al veel nieuwe vrienden en kennissen opgedaan. Covid heeft de afgelopen 2 jaar best een rol gespeeld en ons beperkt in onze reiskeuzes, maar wellicht komen er betere tijden.  Zijn tussentijds na pensionering ook nog verhuisd en nu woonachtig aan de Veluwezoom op een woonark, een prachtplek!

MARANOPREIS is een naam die wij al heel lang gebruiken voor onze reizen en is ontstaan uit onze voornamen : MAR -jos en AN -dré ,  aangevuld met OP REIS .

Na vele jaren reizen,  lijkt het ons leuk, om de verslaglegging die middels mails,  blogs en reisdagboeken werd bijgehouden, nu via deze site bijeen te brengen, verlevendigd met wat fotomateriaal.  Wellicht tot lering en/of vermaak van diegenen, die onze website hebben gevonden.

Ons credo One Life - Live It ! nemen wij zeer ter harte !