Onze kampeermiddelen

Vanaf april 2017

Onze Hymer op het Griekse strand van Deprano..........juni 2017

In het najaar van 2016 hebben wij Griekenland bezocht met het vliegtuig en huurauto en daarbij  heel Griekenland doorkruist, fantastisch. We namen ons voor als ervaren caravanners  dit prachtige land ook kamperend te gaan bezoeken. Echter het zeer bergachtige karakter en bochtig wegennet leent zich minder  goed  voor auto en caravan met een treinlengte van ruim 13 meter, dan worden je route-opties toch al snel beperkt. Tijdens een bezoek aan de kloosters van Meteora zagen we een mooie camper op een van de hooggelegen parkeerplaatsen, van waaruit de eigenaren onder het genot van een kopje koffie genoten van het uitzicht van de ondergelegen kloosters. Eureka, zo'n kampeermiddel biedt perspectief !

Thuisgekomen zijn we ons gaan oriënteren, veel info op internet opgezocht en vanaf januari 2017 ook bij campercentra en beurzen rondgekeken. Ook gekeken en niet onbelangrijk naar de financiële gevolgen van aankoop en gebruik. In februari liepen we tegen onze camper aan en na diverse keuringen zijn we begin april 2017 eigenaar geworden van een Hymer B694 SL uit 2008 met slechts 42.500 kilometer op de teller, voorzien van alle luxe die we kunnen wensen. Inmiddels hebben we naast vele weekendjes weg, al trips gemaakt naar Duitsland, Griekenland en Frankrijk en is de kilometerstand met 17.000 (feb.2018) toegenomen. Ook ons enthousiasme is alleen maar groter geworden, niet in de laatste plaats door de keus van aanschaf.

Een update, januari 2022. Ondanks de (tussentijdse) beperkingen van Covid en een verhuizing en verbouwing staat de kilometerteller op 110.000, oftewel we hebben zo'n 67.500 km gereden in bijna 5 jaar tijd. Meerdere reizen zijn ondernomen naar oa Schotland, Zuid-Italie, Spanje en Portugal, maar ook uitstapjes in Duitsland. En in eigen land gedurende de eerste Covid-periode. De camper doet het uitstekend, soms gaat er wel eens iets kapot, maar dat hoort erbij. Wel heeft Andre  in 2018 zijn C1 rijbewijs gehaald, zodat we na opwaardering van het campergewicht zonder overbeladingszorgen kunnen reizen. Ook ondervonden we aanrijdingsschade, gelukkig slechts materieel en buiten onze schuld.

Enige verdere gegevens van onze camper: 3.0 liter FIAT 157 PK - VB 4C Airsuspension - Bochtenlicht - Dakairco - Honda-aggregaat ingebouwd - Waeco sinus inverter - 2 x HH accu - 3 x zonnepaneel - Oyster aut.schotel - Led 24 inch tv - TECtower -  Lederen bekleding - 60 liter LPG-tank