"Opa, opa,... zijn we er al" kraait onze 3-jarige kleinzoon Xavi verwachtingsvol en niet onder de indruk dat we ons campergevaarte pas net uit onze woonplaats hebben gemanoeuvreerd en op de A12 zijn beland. Ik begrijp het wel, niet zijn eerste ritje in onze camper, maar het einddoel vandaag,  een kindvriendelijke boerderijcamping met talloze beesten en speelgoed waarover hem is verteld, is veruit het belangrijkst. Ik probeer hem gerust te stellen, door aan te geven dat het nog maar een klein uurtje duurt. Vandaag nemen we hem en zijn twee jaar oudere zusje Luna mee voor een nachtje logeren en zijn onderweg naar minicamping Slingeland in Giessenburg in de Alblasserwaard.

Inderdaad arriveren wij binnen een uur op het fraaie terreintje en gaan we een plekje uitzoeken. Bij het insteken gaat het al fout. Ondanks eerdere info van de eigenaar dat het terrein camperhard genoeg is, slaan onze voorwielen door in de net te zachte grasbodem. Hulp van de tractor biedt uitkomst en we settelen ons op een betegelde plek. Autolevel van de luchtvering aan, luifel uit en met de kinderen naar de leuke speeltuin vlak voor de camper. Uit de schuur trekken we voor de jongste een heuse mini-trap-tractor met aanhanger, die enthousiast wordt volgeladen met keitjes  en zand van  het nu nog intacte campingpad,  terwijl zijn zus al luid-joelend acrobatische toeren uithaalt op de giga-trampoline. Zo, een schot in de roos deze minicamping, opa en oma bekijken glimlachend alle kindervreugd en capriolen  onder het genot van een kopje koffie.

De twee zetten hun uitputtingsslag vrolijk voort, alle speeltoestellen en speelvoertuigen worden geestdriftig gebruikt. Na het middageten, komt de kleine man met een voor hem ongewoon verzoek, hij wil maar "heel eventjes in bed liggen....." en slaapt dus in luttele seconden :). Luna wordt intussen opgehaald door de dochters van de boer en mag mee met de ponywagen, glunderend gaat ze, wat een feest. Na het middagdutje gaan we de rest van de boerderij verkennen en bekijken koeien, geiten en de pony's. Na wederom de speeltuin en een zeer noodzakelijk douche-schrob-beurt en tosti's voor het avondeten is het verhaaltjes- en bedtijd. In notime zijn de kleintjes in dromenland.

Na een goede nachtrust en ontbijt kunnen de kinderen nog even ravotten, dan breken we op en verlaten het fijne campingterreintje. Voordat we huiswaarts gaan, doen we eerst Geofort Herwijnen aan, ook leuk voor de kinders. Na wat "Geo"-zaken te hebben bekeken, duikt het grut nog even de grote speeltuin in. Ze gaan er nog eens vol voor,  Xavi komt trots vertellen dat in een waterplas zijn laarzen volgelopen zijn. Gelukkig brengt de douche in de camper uitkomst en gaan we op huis aan. Of ze dat kunnen doen zonder in slaap te vallen betwijfelen we.