Camperplaats Bergen op Zoom - N 51,484000 E 4,279510

Het is Paasweekend, maar omdat één van onze kleinkinderen jarig is, vertrekken we later op de zaterdagmiddag, vandaag eerst naar de CP bij Bergen op Zoom. Afgelopen week is hard gewerkt aan de camper- en auto-technische zaken die op orde moesten worden gebracht. Het weggedrag zal later verder worden bekeken, daar was nog geen tijd voor. Nu kunnen we constateren of alles goed functioneert, en hoe we niet alleen het rijden, maar ook het verblijf en gebruik ervaren. We arriveren op de CP-plaats,  zetten hem met de autolevel van het luchtveringsysteem waterpas, wat een luxe en genieten van het mooie uitzicht op een zijarm van de Oosterschelde. Zo vrij ergens kunnen gaan staan door het autonoom functioneren van de camper, zien wij, als zeer ervaren caravanners, als een uiterst positieve toevoeging aan onze kampeermogelijkheden. Uiteraard moeten we nog steeds onze draai vinden, in de extra faciliteiten die dit luxe hotel op wielen biedt, maar genieten doen we zeker. Al snel zijn we het erover eens dat de keuze van indeling een schot in de roos is, een zeer ruime zithoek met extra bank en 2 bij te draaien voorstoelen, een royale L-keuken, een TEC-tower met oven, douche apart van de badkamer/wc, een 2-persoonsbed achter boven de garage en als extra een hefbed boven de voorstoelen met bovendien volop kast- en bergruimte.  We zijn zeer te spreken over de hoge kwaliteit van Hymer, alles functioneert uitstekend en zelfs onze Nespresso is prima te gebruiken door de krachtige inverter. Het stroomverbruik zullen we goed moeten gaan monitoren, want het ingebouwde aggregaat dient voor wat ons betreft alleen als uiterste backup en niet als dagelijkse stroombron. Later dit jaar gaan we zeker zonnepanelen plaatsen, die zitten er nu nog niet op. 

Zicht op de Binnenschelde bij CP Bergen op Zoom

Onderweg naar Zeeland

De volgende morgen staan we heerlijk uitgerust op, en gaan na douche, wat een weelde en ontbijt kalm onderweg naar de Paasmarkt in Vlissingen. De wagen konden we ondanks de drukte vlak achter de boulevard inparkeren. Op het gemak langs alle kraampjes gekuierd en hier en daar wat aangeschaft. Terug over het strand en vervolgens weer de weg op richting Middelburg. 

Strand voor de boulevard van Vlissingen

Daar aangekomen treffen we een overvolle CP aan, dus het vizier maar gezet op de betaalde CP bij Zierikzee, waar we aan het eind van de dag arriveren. Keurige plekken met alle servicevoorzieningen inbegrepen. Daar maken we na ons tweede nachtje in ons kampeerhuis graag gebruik van. We kantelen via de afstandsbediening van de luchtvering de wagen, zodat de vuilwatertank volledig kan leeglopen en  lozen de toiletcassette. Voorts bezoeken op onze weg terug naar huis met onze museumkaart het watersnoodmuseum, daar komen we toch langs. Conclusie als we thuis komen, een heerlijk weekend weg met een hele fijne camper!

Camperplaats Zierikzee - N 51,656900  E 3,912330

Watersnoodsmuseum Ouwerkerk