Voorwoord en menu


Ga naar


Dit wordt de eerste grote buitenlandreis, met onze in april aangeschafte camper, een Hymer 694 SL. Deze is de afgelopen anderhalve maand uitgebreid nagekeken, hersteld en ge-updatet waar nodig en uitgeprobeerd met meerdaagse tripjes in eigen land en in België en Duitsland. Hij is tweemaal terug geweest voor garantieonderhoud aan de VB4C  onafhankelijk luchtvering. Mede omdat wij vonden dat het stuurkarakter wat zoekend was, is daarbij softwarematig de vering strakker afgesteld. Er liggen momenteel 1 jaar oude (Chinese) winterbanden onder, waarvan men ons heeft verzekerd dat deze echt kwalitatief goed zijn.

Op dit moment staat de aangekochte camper op een maximum totaalgewicht van 3500 kg en realiseren we ons dat de 7.30 meter lange integraalcamper met de nodige belading boven deze gewichtslimiet gaat uitkomen. Derhalve kiezen we voor een route door Frankrijk naar Italië en daardoor hopelijk strenge gewichtscontroles zoals in landen als Oostenrijk en Zwitserland vermijdend. Het behalen van het C1 rijbewijs en opwaarderen van het MTM naar 4500 kg staan op de planning en komen na onze vakantie aan de orde.

De komende trip zal ongeveer 3,5 week duren. Dat is voor Griekenland niet echt veel en we zullen ons dan ook beperken tot de Peloponnesos. Mede omdat wij een half jaar geleden Griekenland nog hebben bereisd met vliegtuig en huurauto en toen al veel highlights bezocht hebben, kunnen we ons meer toeleggen op strand- en relaxmomenten. De veerboot vanuit Ancona is kort geleden besproken, voor €440,- , met Minoan Lines. Ook hebben we veel reisinformatie verzameld via onder andere het Camperforum. 

We hebben heel veel zin in deze komende reis.